NYHEMSSKoLAN LÄSER BöCKER OCH TiPSAR!



onsdag 6 oktober 2010

Höstläsning!

Längtar du efter att komma hem efter skolan, kura ihop dig i soffan med en riktigt bra bok? Själv blir jag alltid sugen på att läsa lite läskiga, magiska och spöklika böcker på hösten. När det regnar och blåser ute så ligger det nära till hands att fantisera om magi. Om du håller med så är mitt tips att läsa Kyrkogårdsboken av Neil Gaiman! Den är som en gotisk variant av Djungelboken och påminner också om flera fantasyböcker där en ung pojke blir upplärd inom magi av en äldre mentor.

I kyrkogårdsboken växer Ingenman Owens upp på en kyrkogård för att skyddas för omvärlden där hans familjs mördare fortfarande är efter honom. Varje kapitel handlar om ett år av hans uppväxt där han lär sig olika magiska kunskaper. Han blir bekväm med att sova i kryptor, umgås med spöken och häxor och att smita från gastar. Han får lära sig en massa om historia, om spökenas gamla sägner och om hur man gör sig osynlig.

Kyrkogårdsboken är en väldigt varm berättelse med humor och fingertoppskänsla för att beskriva komplicerade relationer. Den är spännande, ibland väldigt läskig och på slutet blir det också sorgligt vackert på ett melankoliskt vis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar