NYHEMSSKoLAN LÄSER BöCKER OCH TiPSAR!



torsdag 15 april 2010

Kryptan - Kate Mosse


Boken utspelar sig i Frankrike år 1891 och några år framåt men även i nutid på Lantegendomen Domaine de la Cade som ligger en bit utanför staden Rennes-les-Bains vid foten av Pyreneérna. Léonie och hennes bror Anatole åker dit för att spendera lite tid med deras avlidne morbrors fru Isolde. På en promenad gör Léonie en märklig upptäckt, det ligger en krypta i skogen med gamla västgotiska inskriptioner. Hon hittar även en samling tarotkort som enligt en legend sägs kunna styra över liv och död.

År 2007 i oktober åker Meredith Martin till Domaine de la Cade för att forska om sitt förflutna, hon får en samling tarotkort: Tarot de Bousquet. Ett av korten, La justice, rättvisan är slående lik henne. Desto mer hon forskar om sitt förflutna desto fler frågor kommer upp. Varför dyker årtalet 1891 upp hela tiden och vad hände med parisiskan Léonie?


Kryptan är en väldigt bra bok som jag starkt rekommenderar. Det blir bara mer och mer spännande desto mer man läser och fler och fler frågor kommer upp.

1 kommentar:

  1. Så spännande det låter, Josefin! Verkar vara lite som en deckare med en massa ledtrådar? Är den mycket läskig? Bra tips!

    SvaraRadera