NYHEMSSKoLAN LÄSER BöCKER OCH TiPSAR!



tisdag 16 mars 2010

Hungerspelen

Boken Hungerspelen är en dystopi och beskriver ett hemskt samhälle. Vi befinner oss i USA någon gång i framtiden. Det har varit krig och naturkatastrofer och människor har delats upp i rika eller fattiga distrikt. Distrikt 12 är det fattigaste området och där bor Katniss, 16 år. Hon får kämpa hårt för att se till att hennes lillasyster och deprimerade mamma ska få mat på bordet.

Tillsammans med bästa vännen Gale är hon ute och tjuvjagar i skogen på morgonen för Slåtterdagen. Detta är en festival som alla tvingas delta i. Under dagen samlas alla invånare på torget där en tjej och en kille mellan 12 och 18 år röstas fram för att delta i Hungerspelen. Detta är en grym tävling som bara en deltagare kan överleva. När Katniss lillasyster lottas fram finns det bara en sak hon kan göra - att ta systerns plats i tävlingen och offra sig själv!

Detta är nog den mest spännande bok jag läst sedan favoritserien Ful, Ful eller Snygg och De rätta. Det är läskigt och spännande, och samtidigt som det är overkligt så funderar man mycket på vårt samhälle och på hur vår värld ser ut. Och så kan man drömma om att vara lika cool som Tally eller Katniss ...

1 kommentar: